Kutya Fülfertőzések: Fontos a kutyám fülének tiszítása?

Kutyusod fülének redszeres tisztítása és ápolása nagyban segít, hogy csökkentsd a fülfertőzések és a felesleges fülzsír felhalmozódásának kockázatát. A rutinszerű otthoni tiszítás és vizsgálat kiváló módja a fertőzések és fülbetegségek korai észlelésének.

Az azonnali kezelés legtöbbször jobb hatást eredményez, csökkentheti a krónikus betegségek és hallásvesztés esélyét,
emellett gyors segítséget nyújthat a kutyád esetleges kellemetlen érzéseinek megszüntetéséhez.

Honnan tudhatom, ha kutyámnak fülfertőzése van?

Tartsd szemmel a kutya mindennapi viselkedését és a testi egészségét. Mint gazdi, jobban fog tudni, mint bárki más, ha a kutyusod rendellenesen viselkedik.

Figyelj az alábbiakra:

  • Váladék a fülből
  • Kellemtlen szagú fül
  • Extrán sok fülvakarás
  • Vörösség a hallójáratban
  • Érzékenység a fülek körül
  • Fülduzzanat
  • Fejrázás
  • Egyensúlyzavar

Hogyan segíthetem a fülfertőzések megelőzését?

A rendszeres fültisztítás nagyszerű módja annak, hogy kutyád füle védett legyen a fertőzésektől. A fül tisztításához, olyan fültisztítóra van szükség, amelyet kimondottan háziállatok számára terveztek.
Kerüld az ecetet, az alkoholt és a hidrogén-peroxidot, amelyek súlyosbíthatják egyes kutyák pórusait és bőrét.

Hogyan tisztítsam meg a kutyám füleit?

A fül és a hallójáratok érzékeny területek, így nyugodt körülményekre van szüksége kutyusodnak. A tisztítás során finom, lágy mozdulatokkal dolgozz.

A kezdéshez permetezd a fültisztítót egy vattakorongra, és finoman masszírozd a fül és a hallójárat külsejét, amíg el nem távolítod a látható szennyeződéseket és a fülzsírt.  Ez nem lehet fájdalmas kutyusod számára. Ha mégis, fordulj állatorvoshoz. Mindig óvatosan dörzsöld kis kedvenced fülét. Mindig belülről kifele mozdulatokat használj. Ne nyúlj mélyen a hallójáratba.
Ismételd meg a módszert a másik fülön, de használj új vattakorongot. Ez azért fontos, hogy véletlenül se vidd át a fertőzést egyik fülről a másikra.

Milyen gyakran tisztítsam meg a kutyám füleit?

A fültisztítás gyakoriságának szükségessége függ a kutyusod fajtájától, bundájától, aktivitási fokától, a környezettől, az életkorától és a fülzsír termelődésének mennyiségétől. A legtöbb kutya esetében elég kéthetente/havonta egyszer tisztítani a füleket. Nagyobb figyelmet kell szentelni azoknak a kutyusoknak, akik gyakran úsznak vagy összevizezik a fülüket. Általánosságban elmondható, hogy ha vizes lesz kutyusod füle, akkor utána érdemes megtiszítani.

Melyik fültisztítót használjam?

Javasoljuk az Ezüstkolloidos Fültisztító és Dezodor természetes innovatív receptjét. Ez egy 2 az 1-ben ezüstkolloid tartalmú ápoló folyadék, amely kiválóan alkalmas a fül/hallójáratok tisztítására, valamint a mancsok és a bőr szagtalanítására.
A legtermészetesebb módon harcol a baktériumokkal és a gombákkal, eltávolítja a port és a felesleges fülzsírt anélkül, hogy irritálná. Nagyszerű segítség számos fülbetegség és allergia esetén. Kiválóan védi a füleket és hallójáratokat a potenciális veszélyeketől. További információ az Ezüstkolloidos Fültisztító és Dezodorról itt.

Korábbi bejegyzések