Milyen gyakran fürdessem a kutyámat?

Milyen gyakran kellene fürdetned a kutyád? Nézzük a tényeket, hogy hogyan tudjuk szőrös kis barátunkat frissen és tisztán tartani, hogy egy boldog egészséges kutya legyen.

Milyen gyakran fürdessem a kutyámat?

Kutyusodat három havonta egyszer legalább ajánlott megfürdetni, de akár minden második héten is megteheted ezt. Ha kétséged van, használd a józan ítélőképességed – ha a kutyád kezd rossz szagot árasztani, akkor feltehetőleg itt az ideje a fürdésnek. Ha továbbra sem vagy biztos, hogy milyen gyakran kéne fürdetni kutyusod, akkor az általános szabály a havi 1 alkalom.

Kutyád fürdetése nem csak a higiénia szempontjából jó, hanem kiváló alkalom arra is, hogy ellenőrízd a szokatlan  dudorokat, bolhákat és egyéb rendellenességeket. Ezek a dolgok könnyebben észlelhetőek, mikor kutyusod szőre vizes és rásimul a testére.

Fürdethetem minden héten a kutyámat?

A kutya szőrének szüksége van a bőre által termelt természetes olajokra. A túl gyakori fürdetés bōr irrítációt és szárazságot okozhat. Tehát, NE vidd túlzásba a fürdetést! Rendszeres keféléssel tudod tisztán tartani a szōrét két fürdés között.

Fontos, hogy fürdetés elōtt is fésüld ki kedvenced szōrét, hogy eltávolítsd az elhalt szōrszálakat és megszabadulj az esetleges gubancoktól, csomóktól. Erre tudjuk ajánlani a teljesen természetes összetételű Kifésülő és Helyreállító Spray

Szobahōmérsékletū vízzel fürdesd, nem szeretik sem a hideg sem a meleg vizet.

A sampont a megfelelō arányban hígítsd fel és ebben a formában vidd fel kedvencedre. Töményen bōrirritációt okozhat!

Hosszabb szōrū vagy nehezen kezelhetō bundájú kutyánál használhatsz speciális balzsamot. Ezzel könnyebben kifésülheted a rakoncátlan szōrzetet. Rendezettebb, szebb szōrzetet eredményez rendszeres használata.

 

Mit tehetek a kellemetlen szagok ellen két fürdetés között?

Ha két fürdés között kellemetlen szagúnak érzed kutyusod, de bőre védelmének érdekében még nem akarod újból megfürdetni, használhatsz szárazsmapont vagy esetleg kutyaparfümöt.

A szárazsamponnal könnyedén, gyorsan és egyszerűen mosdathatod meg kedvencedet bárhol és bármikor víz használata nélkül, ami megszünteti a nem kívánt szagokat.

A kutyaparfüm nem érintkezik közvetlenül a kutya bőrével, a szőrére kell permetezni, mely összetételének köszönthetően táplálja és hidratálja azt, nem beszélve a csodás illatáról.

Milyen gyakran kell fürdetni a kölyökkutyákat?

Az alábbi tényezők határozzák meg a kölyökkutya fürdési rutinját.

Szőr hossz: Hosszú szőrű kutyád van, akinek a bundájába könnyen beleragadnak a szennyeződések? Vagy éppen rövid szőrű akik kevésbé hajlamosak a szennyeződésre?

Aktivitási szint: Az a kutya, aki többnyire bent tartózkodik és távol marad a bajoktól, amikor kint van, feltehetőleg tisztábbak, mint azon társaik akik szeretnek lyukakat ásni, játszani a parkban vagy éppen úszni.

Allergiák és bőrbetegségek: Egyes kutyáknak lehet bőrallergiája vagy egyéb egészségügyi problémái, amelyek miatt igényelhetik a több vagy kevesebb fürdetést. Tudj meg többet a kutyák bőr problémáiról.

NE használj semmiképp emberi tisztálkodásra használatos termékeket (sampon, szappan). Mindig a kutyusod bōrének és szōrének megfelelō terméket válassz és használj. Ezen nem érdemes spórolni, komoly bōrproblémát okozhat egy nem megfelelō sampon használata.

A DebbieDog Krétáról hozta el az Always Your Friend Natúr kutyasamponjait, melyek organikus összetevőkből és illóolajokból készültek. Az első professzionális görög sampon család mindenki számára elérhető. Csodálatos eredmények már az első fürdetéstől kezdve.

4 különbőző kutyasampon minden szőr- és bőrtípusra:

  1. Puppy Powder 2 in 1 Hipoallergén Kutyasampon kölyök, idős, érzékeny bőrű vagy allergiás kutyák számára
  2. Fruit Friends 2 in 1 Kutyasampon
  3. Keratinos Regeneráló Kutyasampon kemény, hosszú vagy göndör szőrtípusra, mely javítja és fokozza a szőrszálak ellenállását és rugalmasságát.
  4. Organic Brightness Kutyasampon védelmet, ragyogást és . élénkéséget biztosít már az első használattól kezdve. Fehér, fekete, barna és ezüst szőrű kis kedvencek számára készült.
✔ Minden sampon Organikus Aloe Vera-t🌵, Organikus Olívaolajat🏺, Illóolajokat 🌿 és Vitamonokat💟 tartalmaznak
✔ Biztonságos, Kézzel készült🤲, pH-kiegyensúlyozott✅, Natúr🍃, Kíváló Minőségű Összetevők🔝
✔ Tisztít✨, Hidratál💧, Megfiatalít🍃 és Véd🛡
✔ Hosszan tartó⏳ Erősen koncentrált formula, ami 1:20 arányban higítható. Így 1 flakon 5 liter samponnak felel meg.
✔ Ideális kutyáknak, macskáknak és lovaknak is 🐶🐱🐴

🚫 SLS-mentes, Parabén-mentes, Sűrítőszermentes, GMO-mentes, Nem tartalmaz durva tisztítószert, Propilén Glikol-mentes, Mesterséges színezék mentes

Korábbi bejegyzések